Снимка: БГНЕС
fallback

Със засилването на бежанския поток и покачването на заболеваемостта са необходими мерки с цел превенция от разпространение на коронавирусната инфекция в мигрантския център, заяви кметът на Харманли Мария Киркова по време на заседание на Областния кризисен щаб.

Тя определи като особено притеснително придвижването на големи групи мигранти от Регистрационно-приемателния център в града, които не спазват противоепидемичните мерки.

Зам.-областният управител на Хасково Виолета Желева е предложила да се проведе среща с представители на Държавната агенция за бежанците, където да се постави темата и да се дискутират последващи мерки.

Oще по темата
На заседанието са били обсъдени още обстановката и равнището на заболеваемостта в областта.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов отново е подчертал ниската възрастова граница на пациентите с коронавирус- между 40 и 50 години.

Над 90% от разкритите специализирани легла в МБАЛ-Хасково са заети, в това число и тези в Детско отделение, е информирал медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

БПФ

преди 2 години

Тук не става дума за коронавирус, но за ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНИТЕ !!! Незаконното пресичане на границата е престъпление, наказуемо със затвор. Значи не стига, че не ги разстрелваме на границата тия ислямистки дивaци, ами и ги оставяме да си щъкат свободно ???

22

Анонимен

преди 2 години

Нали уж бежанските центрове бяха пълни на няма 20%? На кой му расте носът като на Пинокио сега, хм?

21

Анонимен

преди 2 години

Провеждат се срещи, правят се дискусии и след като мине време пак нищо.Трябва да има вече един който да заповядва и да се изпълнява. Това дискусии, срещи, умувану е размита отговорност. Миграционният център е в област Хасково има областен управител да заповядва и да се вземат незабавно мерки и повече никаго нелегални емигранти в България.

fallback