Снимка: БГНЕС
fallback

Епидемична обстановка в страната постепенно се влошава, особено в морските ни курорти. Поради тази причина Министерството на образованието и науката (МОН) обяви, че спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“, предаде БГНЕС. 

По тази програма с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 деца и педагогически специалисти.
Oще по темата
 
Към 8 август т.г. са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г. включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране, съобщиха още от просветното министерство.
 
За следващите седмици вече е планирана почивката на над 2500 ученици. МОН се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 2 години

До АнонименЗащо не?Цял ден ще обикаляте улиците и парковете с бутилката,цигарите и наркотицитеили моловетеЩо ви е да учите!

25

аз

преди 2 години

винаги сьм си била токлкова висока но с моите пари не

24

Анонимен

преди 2 години

На децата, чиито родители си платиха екскурзията до Банско им намериха стомашно-чревен вирус, на безплатните екскурзии им намериха КОВИД от първия път. Що така?

fallback