Регионалната здравна инспекция в Бургас проверява сигнали за болни от Ковид-19 деца, завърнали се от лагери по морето. Общо 25 ученици от курорти на юг от Бургас са дали положителна проба. Последните случаи са от Приморско, предаде Bulgaria ON AIR.

На 26 юли в заминаваща си група деца от Враца са констатирани два случая на вируса. В същото време в хотела пристигнали нови 50 деца от същия град. Четири от тях са се почувствали зле. Направени са им тестове, които били положителни. Изолирани са в хотела, докато родителите им не дошли да ги приберат. В базата за настаняване е направена щателна дезинфекция, въпреки че децата са били в отделен корпус.

"Те нямат никакъв досег, те са абсолютно отделени в различни корпуси. Хранят се отделно, излизат през отделни пътища. Нямаме общи контакти, няма контакт между нашите туристи и децата. Щателно проверихме всичкия ни персонал. Нямаме никой болен, спазват всички проверки, за да дадем сигурност на нашите туристи", заяви собственикът на хотела Десислава Фераджиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase