Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Калифорния ще стане първият американски щат, който ще изисква всички учители и работещи в училищата да се ваксинират или да си правят всяка седмица PCR тест, когато бъдат подновени занятията след лятната ваканция, предаде Асошиейтед прес. Причината са засилващите се опасения от много заразния Делта вариант на коронавируса, каза губернаторът Гевин Нюсъм.

Oще по темата

Той обяви новата политика в училище в района на залива на Сан Франциско, в което тази седмица учебната година вече започна с присъствени занятия. През следващите седмици предстои още училища в щата да подновят занятия. Мисля, че това е правилното решение и сигурен начин училищата ни да останат отворени, а в същото време да се вземе предвид това, което най-много тревожи родителите на малките деца като мен, каза губернаторът.

В някои училища в щата вече са взети подобни мерки, които сега влизат в сила на щатско ниво, отбелязва Ройтерс.

Двата най-големи учителски профсъюза в щата - Калифорнийската асоциация на учителите и Калифорнийската федерация на учителите, казаха, че изцяло подкрепят политиката на губернатора. Маските в училище - и за преподаватели, и за ученици вече са задължителни.

В Калифорния, както и в останалата част на Съединените щати, се отбелязва обезпокоително увеличаване на заразените с коронавирус. Повечето случаи са с Делта варианта, който е по-разпространен сред децата от другите варианти.

През последните няколко седмици Нюсъм нареди ваксиниране на всички здравни работници. Щатските служители също трябва да си поставят ваксини или да си правят всяка седмица тестове.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Добре, помислете логично? Защо дават такъв зор да ваксинират всички, след като практиката показва, че ваксините далеч не пазят от заразяване и заболяване? Да е само за пари - не изглежда убедително. Следователно, за да натискат толкова много, значи действително има някакви субстанции във ваксината, за които не знаем и е напълно логично, те да имат контрол върху тях - било от разстояние, било по друга причина. А може би това е сатанинския знак? Както кръстените в Христа с олио и вода? Помислете..

28

Петко

преди 2 години

Радвам се, че толкова много калифорнийци дават мнението си под тази статия. Интересното е, че е публикувана в български сайт и че толкова много американци знаят български.

27

Овцете

преди 2 години

Овцете са навсякъде. Овцете не искат свобода. Искат да ги ваксинират всеки 6 месеца като животни за "новия" щам. Нали са ваксинирани, ваксината ги пази, защо се страхуват? Искат те и децата им да носят маска навсякъде. Не могат да мислят. Слушат и изпълняват.

fallback