Снимка: БГНЕС

„Тенденцията очертава, че от 7 до 10 дни страната ни вероятно ще влезе в "оранжевата зона" или второ ниво на опасност от коронавирус, заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на работна среща при президента за развитието на пандемията.

"Имаме разработен подробен план за всички нива на разпространение на вируса, планирани са всички необходими мерки по отношение на здравната система", допълни той.

Здравният министър е категоричен, че страната е готова за посрещането на следващата вълна от COVID-19.

Още по темата
“Това, което не можем да променим - двата големи риска пред нас са ниското ниво на ваксинация, резултат от катастрофалното стартиралата ваксинационна кампания с липса на разяснителна кампания, липса на ваксини, което създаде нагласи, които много трудно се променят. Известни надежди дава сравнително високото ниво на ваксинирани хора, които са на над 60 години", каза още той, цитиран от DarikNews.

Кацаров е на мнение, че трябва спешна актуализация на бюджета, поради факта, че са изчерпани средствата за работещите на първа линия. Трябват още пари за нуждите на системата при следваща вълна от коронавирус. Наложащо е и да се направи актуализация на бюджета на НЗОК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase