Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В България се е ускорил темпът на ваксинация срещу COVID-19 с 13.7 на сто за 10 дни и вече броят на хората със завършен цикъл към 5 август е 1 020 327. Това съобщиха от Българска болнична асоциация /ББА/, позовавайки се на данни от Единния информационен портал.

Oще по темата
Последните данни от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията показват, че делът на напълно ваксинираните в България е нараснал към 5 август до 17.3 на сто спрямо 16.7 на сто към 25 юли.

За същия период делът на ваксинираните в Полша и Лихтенщайн се е запазил без промяна - съответно 54.7 на сто и 53.6 на сто. Страната ни остава на последно място по брой ваксинирани, като преди нас се нареждат Румъния - с 32 на сто и Норвегия - с 39.2 на сто, допълниха от асоциацията.

От ББА в партньорство с Българския лекарски съюз, Национална пациентска организация, Националното сдружение на частните болници, Българския фармацевтичен съюз, Центъра за защита правата в здравеопазването, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България организират информационна ваксинационна кампания..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

българин

преди 2 години

Президанта не го видяхме да се ваксинира.Я да покаже личен пример.Ами другите партийни лидери?

71

Анонимен

преди 2 години

ПРОДАВАМ ВАКСИНА ОТ ЧРЕВНИ ОТПАДЪЦИ ОТ КОСТЕНУРКА. 100% ЕФЕКТИВНОСТ. ИНКУБАЦИОНЕН ПЕРИОД - 6ч. ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЕРИОД - 36ч С ВИСОКА 39-40 ЦЕЛЗИЯ ТЕМПЕРАТУРА. ПЪЛНО ВЪЗСТАНОВЯВЯНЕ 42-48ч ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ДОЗАТА ПЕРОРАЛНО. ЦЕНА ПО СПОРАЗУМЕНИЕ.

70

Анонимен

преди 2 години

Както винаги чакат ножът да опре до кокала. А е къде къде по-добре да се ваксинираш когато има затишие.

fallback