Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви в тв интервю, че, следейки начинът, по който се развива и мутира коронавирусът, ще препоръча „трета реимунизация“ с ваксина срещу Covid-19.

По нейните думи все още е рано да се каже кога това ще стане възможно, защото в момента целта на правителството е да „продължи да ваксинира всички, докато достигне, ако е възможно, 100% „от испанското население“.

Попитана дали испанците ще трябва да се реваксинират всяка година, министър Дариас отговори кратко: „Да, без съмнение“.

В момента в Испания повече от 25 милиона души или почти 54% от населението, са напълно ваксинирани, а над 30 милиона, което е близо 65% от населението имат поне една доза, допълва БНР.

Според министър Дариас това е „колективен и държавен успех“. Припомняйки цифрите, тя подчерта „отличната работа по ваксинацията“ от всички автономни региони, но не пропусна да спомене, че някои са се справили по-добре с планирането от други, визирайки региона на Мадрид, където местният премиер Изабел Диас Аюсо обвини централното правителство в недостиг на ваксини за вторите дози.

„Нищо чудно, че други региони нямат проблеми с това “, каза Дариас, намеквайки, че Аюсо винаги е била опозиция на Санчес.

По отношение на искането на Страната на баските, централното правителство да върне отново задължителното носене на маски на улицата, Дариас уточни, че с регионалния премиер са на едно и също мнение, а именно: маските са задължителни, когато няма дистанция от метър и половина и затова няма нужда на този етап от допълнително узаконяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Евразик

преди 2 години

Правя задни ваксини само на червени ***: за останалите няма-аа!

80

Тоест

преди 2 години

скоро за напълно ваксинирани ще се броят тези с три дози. Само с две, ще са частично ваксинирани и си губят ''правата'' и ''свободите''. Бързо народе за трета доза, че се задава и четвърта!?!

79

Случаен минувач

преди 2 години

Още от края на 20 век се опитаха да направят пандемия чрез СПИН. Не се получи. След това, от началото на 21 век, се опитват по всякакъв начин. През 2006 - луда крава - не стана. През 2010 - свински грип - не стана. През 2012 - птичи грип, пак не се получи. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А измислиха и лекарства за нея. Е най-сетне през 2020 успяха! Отдавна търсят начини да намалят световното население!

fallback