Снимка: архив, БГНЕС

Със сълзотворен газ гръцката полиция разпръсна многолюдна демонстрация в Атина срещу законопроекта за задължително ваксиниране, внесен от правителството. Демонстрация се състоя и в Солун.

С национални знамена хиляди гърци се събраха на централния площад "Синтагма" в гръцката столица.

Още по темата

С плакати "Отстояваме свободата си, искаме демокрация“, "Няма да допуснем фашизма на правителството" демонстрантите предупреждават депутатите от всички партии да не подкрепят при гласуване задължителното ваксиниране.

Присъстваха и медицински работници, които заявиха, че не са против ваксината, а против задължението да се имунизират, за да останат на работа.

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, като не им позволи да достигнат до парламента.

В центъра на Солун също се събраха много гърци. Те скандираха и срещу медиите, които умишлено рекламират ваксините като единствен път за спасение от коронавируса.

Няма да допуснем ултиматума на правителството "работа срещу ваксина", казаха пред медиите участниците в протестите. "Това е чист фашизъм" коментират в социалните мрежи.
 

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 1 седмица

Както казват турците -Интереса клати феса.Ако се ваксинират после няма да могат няколко пъти в годината да вземат болнични заради карантина.А то това си е далаверка-седиш си у дома,свършиш си някакъв ремонт и даже ти и плащат.Имам познати които няколко пъти я врътнаха тая далаверка.Да не са луди да се ваксинират?

117

ХоХо

преди 1 седмица

моята ваксина е следната: лимони, мед, чесън, лук, плодове, зеленчуци, спорт и физически труд на чист въздух(копане) + здрав сън.

116

Аре

преди 1 седмица

Пилците се броят наесен. Антиваксърите също