Снимка: БГНЕС
"От август може да очакваме значително повишение на заболеваемостта". Това коментира пред БНТ главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
"Недобра перспектива пред Европа е не само заради Делта варианта на COVID-19, но и заради четвъртата вълна, която започва да засяга все повече страни", обясни доц. Ангел Кунчев.
 
Според него, до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото трендът се променя - случаите започват да нарастват и през август ще има значително повишение на заболяваемостта.
 
100 милиона лева са предвидени за страните членки за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението между страните. България също кандидатства по този проект.
Още по темата
 
"Към момента, този механизъм на разпределение е изцяло в ръцете на ЕК, но ще осигурим тестове веднага след отпускане на средствата", обясни главният здравен инспектор.
 
Според епидемиолога здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация.
 
Във връзка с неупотребените количества ваксини, чийто срок изтича, доц. Кунчев обясни, че на Балканите вече има държави, които са пожелали да получат дарение от ваксини, вървят и преговори с Бутан.

Коментари Напиши коментар

225

Анонимен

преди 2 месеца

оставете антиваксърите да си жевеят с ковид!

224

Анонимен

преди 2 месеца

Ще ми се че всички сме се срещали вече с гадинката.За жалост хора и си отидоха от този свят.

223

Ковид

преди 2 месеца

Как ги предвиждат тези вълни,пръскат ни с нещо по график.Вярвайте,нашите спасители са загрижени за нас,сън не спят да ни ваксинират и спасяват,филантроп до филантропа