Снимка: БГНЕС
"Вълната на Делта варианта е доста силна дори в държави с много висок процент на ваксинирани. Нова вълна у нас е неизбежна". Това коментира д-р Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията в Берн, в ефира на Нова тв.
 
Според него катастрофалните числа на ваксинирани у нас се дължат на две причини.
Още по темата
 
"Повечето хора си мислят, че вече голям процент от населението у нас вече е преболедувало вируса. Второ, подозирам, че това недоверие и кризата в политическия живот също оказват влияние. Струва ми се, че, ако искаме да ускорим имунизацията, ще трябва поне хората, които практикуват определени професии като учители, здравни работници, служители в старчески домове да бъдат стимулирани да се ваксинират. Една задължителна ваксинация обаче би предизвикала голямо недоволство", каза специалистът.
 
По думите му Делта вариантът наистина е по-заразен. 
 
"Има данни, че има леко изместване на клиничната картина. Заболяването започва с болки в гърлото, хрема, инфекции на горните пътища", поясни д-р Аспарух Илиев.

Коментари Напиши коментар

51

Handel

преди 3 месеца

Какво щяхме да правим ако не бяха неграмотните писарушки на агенция ПИК да ни обяснят, че Берн е в Германия.

50

cirk KovidMovid.zeta

преди 3 месеца

ИМА ХАС ЦИРКА ТРЯБВА ДА Е ПЪЛЕН. НАЛИ БОЛНИ ПСИХОПАТИ???!!!ГОСПОД ПАЗИ СВОИТЕ ДЕЦА, *** се от яд. И българите да целуват ръка на ПАТРИАРХ НЕОФИТ-ЕДИНСТВЕН НЕ СЕ ПОКЛОНИ НА ЗВЯРА.../ПАПСКАТА ВЛАСТ. ЗМЕЯ=сатана, папа=звяра, най-вероятно...ОТКРОВЕНИЕ ОТ СВ.ЙОАН СИНОДАЛЕН ПРЕВОД.

49

Анонимен

преди 3 месеца

Делта,после Алфа,Бета абе ей.....спрете да пускате тия щамове болни мозъци.Ако сте пропуснали гледайте "Събитие 201" -виртуалната пандемия вижте ги всички там.Не случайно предвидиха да има бунтове на хората.Ние хората трябва да се покажем като народи и да спрем тия отка-чалници веднъж завинаги