Снимка: БГНЕС
fallback

Много хора се питат - необходимо ли е да си слагат ваксина, ако вече са преминали през COVID пандемията. При липса на данни относно ефикасността на една доза от ваксините срещу COVID-19 при преболедували, във връзка с предвиденото доминиране на Делта варианта с потенциал за избягване на имунния отговор, ECDC съветва да се прилага пълният курс на ваксини при всеки с риск от тежко протичане, независимо от предходна COVID инфекция.

Oще по темата

Дори и да сте преболедували, трябва да се ваксинирате, когато ви предложат ваксина, съветват от здравното министерство. Защитата, която всеки придобива след инфекция с COVID-19, варира и все още не знаем колко дълго продължава естественият имунитет, предава "Дарик".

Трябва да се ваксинирате, независимо дали сте преболедувал COVID-19. Това е така, защото експертите още не знаят за колко време сте защитен от повторно боледуване след оздравяване.

Дори и да сте преболедували, е възможно – макар и рядко, отново да се заразите и заболеете. Проучванията сочат, че ваксинацията осигурява силна допълнителна защита към имунитета на преболедувалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 2 години

Никой експерт не може да ни задължи да участваме в медицински експеримент за който никой не носи отговорност, каквито са в момента ковид ваксините.

115

Анонимен

преди 2 години

Докато не ваксинираме всички животни, нищо няма да се оправи. Да започват с мравките, че те са доста на брой. Всяка ваксинирана мравка да получава по една безплатна троха и капка вода. Така ще има повече желаещи. Очаквам скоро СЗО официално да предложи подобно нещо. Може би е просто въпрос на време.

114

Манафейко:

преди 2 години

А от ваксините да не би да знаете колко време ще сме защитени??!!

fallback