Снимка: БГНЕС
Здравните работници и институции, които не ваксинират срещу COVID-19, ще бъдат изправени пред строги глоби и санкции. Това заяви министърът на здравеопазването Василис Кикилиас на пресконференция, уточнявайки подробностите от правителственото решение, обявено от премиера Кириакос Мицотакис предишния ден, съобщи в. "Катимерини".
 
Според министъра мярката се прилага за работа в или за заведения за грижа за възрастни хора, хронично болни и инвалиди, в домове за сираци и в институции и заведения за хора със специални нужди.
 
"Те трябва да започнат ваксинацията до 16 август", каза той.
Още по темата
"Всеки, който не завърши пълния курс на ваксинация или откаже да бъде ваксиниран срещу новия коронавирус, е изправен пред спиране или уволнение", предупреди Кикилиас.
 
Институциите, които нарушават правителствените заповеди, първоначално ще бъдат глобени в размер от 50 000 евро и 200 000 евро в случай на продължаващо неподчинение.
 
Междувременно много по-многобройните служители и администратори в държавни и частни здравни заведения като болниците получиха срок до 1 септември да започнат процеса на ваксинация

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase