Снимка: архив, БГНЕС

Кипър дава нов бонус на ваксинираните срещу коронавирус. Само те ще могат да ползват платена от държавата лятна ваканция в хотели на острова през юли и август. Това е част от одобрения от правителството пакет стимули за насърчаване на имунизациите, предаде БНР.

220 хотела във всички райони на Кипър ще предлагат намалени цени за лятна почивка само за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Още по темата

Новата програма на правителството за субсидиране на разходите за туристическо настаняване за тези две групи от населението започва от 15 юли и продължава до 31 август.

Определената максимална цена за двойна стая със закуска с минимален престой от три нощувки е 80 евро на ден. Участващи в програмата хотели обявиха и цени от 50-60 евро.

Държавата покрива 35% от сумата. Така отпускарите ще платят от 33 до 50 евро за нощувка.

От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус.

Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират.

Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase