Снимка: Pixabay
fallback

Ваксината на Janssen крие сериозен риск от развитие на рядко неврологично разстройство, известно като Синдром на Гилен – Баре. Това предупреждават от Американската агенция по лекарствата.

Към момента властите в САЩ са регистрирали 100 случая на хора, които са развили синдром на Гилен – Баре след имунизация с продукта на Johnson & Johnson. 95 от тях са сериозни и се е наложила хоспитализация в болница. Един от тях е починал.

Oще по темата
В САЩ са поставени общо 12,5 милиона дози от ваксината. Местните здравни власти предупреждават, че при повечето хора симптомите се проявяват до 42 дни след ваксинирането. Имунизираните с препарата трябва незабавно да се консултират с лекар в случай на затруднения при движението, трудности при преглъщани или дъвчене, както и при проблеми с говора или двойно виждане.

Синдромът на Гилен – Баре засяга периферните нерви и се характеризира с отпадналост или дори прогресивна парализа.

Най-често тя започва от краката и понякога стига до нервите на главата и шията. Заболяването засяга между 3000 и 6000 души годишно в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

свинска опашка

преди 2 години

Ясно. Пфайзер и Модерна са усетили,че хората предпочитат ваксината на Янсен /заради това че е едноразова и не се белосват да ходят да ги бодат втори път и си взимат сертификата/ и спретнаха едно материалче от ,,учени,, /кои са що са няма значение въпроса е да се подплаши плебса/ за да продължи да върви алъш вериша с техните ваксини,особено сега като не им мина номера за трета ваксина през есента. Тези фарма компании са убийци,те не се грижат за здравето на хората.

74

Анонимен

преди 2 години

То заболяването по принцип е рядко, но в резултат на отровните инжекции изведнъж редките заболявания станаха чести. Че и нови болести се появиха. НапримерSARS-CoV-2 VaccineInduced Immune Thrombotic Thrombocytopenia. Публикацията е в New England Journal of Medicine.

73

Кера

преди 2 години

До Случва се и това вече си гмо, тук коментират все още човеци.

fallback