Снимка: БГНЕС
fallback

Само 20 души са се ваксинирали срещу COVID-19 в изнесения пункт днес в Ямбол, съобщи за БТА главният секретар на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ Донка Желева.

Първа доза са си поставили 9 души, а останалите 11 са били за втора доза. В пункта има избор на четирите вида ваксини, налични в България.

Липсата на достатъчно желаещи води до изхвърляне на по-голям брой дози, в сравнение с поставените в изнесения пункт, каза Желева.

Най-голямо е разхищението при флаконите с по 10 дози на "Янсен" и "Модерна", тъй като в мобилен пункт често тези ваксини се отварят само за един желаещ, посочиха от РЗИ.

В област Ямбол до момента са поставени 27 882 дози ваксини, а със завършена имунизация са 13 445 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 2 години

До 58 ако не вярваш си провери кода за адреси там излиза принципно производител всичко а ти си няма такъв мак адресUnknown device!!!!

55

Анонимен

преди 2 години

до 58 кои ти говори за такова чипиране бе пич!Тук се говори за контрол.Нямам намерение да споря с устройство device защото ти вече ако си ваксиниран си такова а едно устройство може да бъде изключено когато не е необходимо!Пусни си блутута ако си с стар телефон или ако си с нов си изтегли bluetooth pair и ще видиш 12 цифрения мак адрес който излъчваш! Unknown device!!!! 12 цифрено буквен адрес ама отиди някъде където си сам и си сзключи разни смарт гривни часовници всичко!Да няма хора около теб.

54

Анонимен

преди 2 години

Антиваксърите вече са чипирани по собствена воля с хроничната си пристастеност към конспирации, фейсбук групите си, коментарните секции из жълтите онлайн медии, форумите си и т.н. Пристастени са, видимо е че друго не ги интересува конспираторите като цяло и друго и не искат. Само телефончето и лаптопа да са пред него, интернет да има и той е щастлив, доволен и се чувства полезен, че по цял ден реве и се заканва онлайн. Вие сте отдаааавна чипирани и то по собствена воля - много ефикасен метод.

fallback