Снимка: архив, БГНЕС

Туркменистан обяви, че въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19 за всички пълнолетни граждани, макар че твърди, че не е регистрирала случаи на коронавирус, предаде Франс прес.

В. „Неутрален Туркменистан“, смятан за трибуна на правителството, написа, че всички граждани на възраст над 18 години „трябва да бъдат ваксинирани“. Изключение ще се прави за хора с медицински противопоказания към ваксинирането, посочи изданието, цитирайки здравното министерство.

Още по темата

„За да е ефективно превантивното ваксиниране, всеки от нас трябва активно да участва в този процес“, заяви здравното министерство.

Туркменистан одобри две руски и две китайски ваксини срещу COVID-19.

Изолираната централноазиатска държава е сред малкото страни наред със Северна Корея, които още не са обявили случаи на заразени с коронавируса. Но чужди медии редовно поставят това под съмнение, предаде БНР.

Съобщено бе, че турски дипломат, базиран в Туркменистан, е починал от заболяването миналата година, а посланикът на Великобритания потвърди през декември в социална медия, че се е заразил с вируса, докато е бил в страната.

Миналия уикенд друга страна в Централна Азия – Таджикистан, направи ваксинирането срещу коронавируса задължително за гражданите над 18 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase