Снимка: БГНЕС
fallback

Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това каза проф. Красимир Гигов от Националния обществен съвет по ваксинации, бивш шеф на Ваксинационния щаб, пред БНР.

Oще по темата
"При положение, че има много страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини - при това ние имаме свободен достъп до която искаме и когато поискаме, недопустимо е да допускаме изхвърляне на ваксини", подчерта той и добави, че в момента има "затишие пред буря", защото хората са се успокоили и не се имунизират срещу Covid-19.

Според него е създадена много добре смазана машина - от доставки до приемане, съхраняване и снабдяване на здравни институции, а няма желаещи да се ваксинират.

"Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и популярни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и препоръчват ваксинации", смята той.

По думите на проф. Гигов от Българската православна църква, от мюсюлманското изповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се включили в процеса, координиран от обществения съвет по ваксинации.

Бившият шеф на Ваксинационния щаб подчерта, че изборът е персонален и никой не може да бъде принуждаван да се ваксинира или да бъде санкциониран, ако откаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 години

Няма да ви мине номера!Ако и да строите концлагери,няма да ви стигнат.С крематориума по - бързо ще се приберем.Вас нека ви врътка сатън.

56

до проф.Гигов

преди 2 години

Подарете излишните ваксини на страни от Африка, както направиха САЩ, понеже и там 50% не искат да се ваксинират. Да, ама в Африка 99% отхвърлят ваксините. Да не сте купували такова количество, първо трябва да прецените "пазара" и тогава да внесете"стоката". Ама нали има комисионни...

55

Анонимен

преди 2 години

Някакво месо се е развалило в хладилника ми, я някой ваксър да дойде да го изяде, грехота е да се изхвърля. Ще го накисна в антифриз. Телефона ми е 666-666-666

fallback