Снимка: архив, БГНЕС

Пресцентърът на Министерството на здравеопазването обобщи кои от разпространените твърдения за ваксините срещу COVID-19 са истина и кои са митове, зад които не стоят факти.

МИТ:
1. Ваксината е опасна.
2. Чрез ваксината ще се заразя с коронавирус.
3. Ваксините променят човешката ДНК.
4. Преболедувах COVID-19 и не се нуждая от ваксина.
5. Ваксините има сериозни странични ефекти.
6. Ваксините водят до безплодие. С тях в организма се вкарва чип.

Още по темата

ИСТИНА:
1. Ваксините срещу COVID-19, които България е осигурила за гражданите си, са преминали успешно клиничните изпитвания. Те са сигурни и ефективни. Тези ваксини се ползват в цял свят. Поставени вече са над 2,7 милиарда ваксини.
2. Не е възможно ваксината да ви зарази с COVID-19.
3. Ваксините нямат никакво отношение към ДНК на човека и са безвредни. Те не влизат в ядрото на клетката, където се съхранява човешката ДНК!
4. Дори да сте преболедували, все още съществува риск от повторно заразяване с COVID-19. Препоръчително е да се ваксинирате, за да предпазите себе си и своите близки.
5. Хората не трябва да се притесняват, защото страничните реакции са нормални и преминават бързо. Такива са отпадналост, болка в мускулите, главоболие и зачервяване на мястото на инжекцията. Обикновено те се появяват веднага след ваксинацията и преминават за часове. Симптомите показват, че имунната система отговаря на ваксината и създава антитела срещу вируса. Такива реакции обаче не са задължителни - голяма част от ваксинираните не проявяват никакви симптоми.
6. Не, ваксините срещу COVID-19 НЕ причиняват безплодие и чрез ваксинация НЕ се поставя чип в тялото на човека.
 

Коментари Напиши коментар

307

Сиана

преди 4 месеца

До 123Може да не са за безплодие, но ваксините съдържат наночипове. Сложете монета на мястото, където е поставена ваксината, залепва там. Насилственият начин по който се опитват да ни принудят да си сложим ваксина, показва че има нещо съмнително. Няма значение какво. Живеем в една световна конспирация.

306

Анонимен

преди 4 месеца

Бийте си ваксини удряйте по 5 дози даже за по сигурно .. После само да не се чудите що е то нов световен ред

305

Анонимен

преди 6 месеца

Някой не знае какво е автоимунно заболяване, те са генетично и се отключват от нещо.Никой няма да ти даде гаранция дали ще е ваксината, или някой изживява стрес в живота си. Стреса е най-големият фактор за отключване на автоимунни заболявания.Давайте го по-спокойно вместо да се форсирате на ваксините.