Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Заради огнище на варианта Делта на коронавируса, което днес се увеличи до 80 случая, най-големият австралийски град Сидни и някои прилежащи райони отново са поставени под строг двуседмичен локдаун, предаде Ройтерс.

Първоначално затварянето обхващаше около един милион души в центъра на града, но беше разширено заради бързото разпространение на инфекцията.

Oще по темата

През последните месеци австралийските власти прибягват до кратки, но пълни затваряния, в борбата с Covid-19, припомня БНР .

Според правилата, които са в сила от днес до 9 юли, жителите могат да напускат домовете си само по неотложна работа, медицинска грижа, образование или пазар.

Останалата част от най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс ще има ограничения за събирания, а маските ще бъдат задължителни на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

плюйте, плюйтепростите австралийци си живеят живота, барове, плажове, всичко е отворено, БЕЗ МАСКИе при 80 заразени ( на някоко милиона) затварят за кратко, докат се изчистят напълно и после пак лайфма те са прости...

22

Анонимен

преди 2 години

До Гошо...ТъпотоГаллффончо, за днес прогнозата за максималната температура в Сидни е 18 градуса. За утре 16.Каква горещина?

21

Анонимен

преди 2 години

Не само не са се справили с едногодишната си вече затворническа програма, но и в момента са една от страните с най-незащитено население: малко хора са го изкарали, за да имат естествен имунитет; ваксинирането им е много вяло, защото разчитаха, че след затварянията вирусът няма да се върне. Австралия е на кота нула, точно там, където беше България в началото на епидемията. Честито Австралия! Да се готви Китай! Затваряйте се!

fallback