Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Тревожни данни от Индия: лекарите предупреждават за появата на още по-нов вариант на COVID-19, наречен вече "Делта плюс". От него вече са открити 22 проби в различни части на страната, предава Нова тв, позовавайки се на Sky News.

Според специалистите най-новият вариант е с три тревожни характеристики. Освен, че се предава още по-лесно, той има и по-силно свързване в рецепторите на белодробните клетки и потенциално намалява отговора на моноклоналните антитела.

Oще по темата

"Загрижени сме за варианта, тъй като този вариант има мутация, която се дължи на варианта "Бета", който "избягва" имунитета, осигуряван от ваксината на АстраЗенека", съобщава д-р Ланс Пинто.

В Израел вече има скок на новорегистрираните заразени с коронавирус като по-голямата част са с "Делта" варианта, а и стана ясно, че сред новозаразените има и хора с две поставени ваксини.

Във Великобритания също вече "Делта" варианта на коронавируса измести останалите и е водещ сред заразените.

У нас засега има един регистриран случай с новия вариант. С нова заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров ще се изследват всяка седмица положителни проби за нови варианти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

Додо

преди 2 години

В Индия няма друго, освен диария.

163

Видяно лично

преди 2 години

В Индия понятията "хигиена" и "чистота" не съществуват. Само в хотелите от най-висок клас, които са си европейски.См рад, ла ***, безстопанствени животни и т.н.За капак - къпят се ритуално и пият вода от Ганг, която е "гробище" за религиозни първенци и като цяло - канал за нечистотии. Обожествяват плъхове и ***.В такава среда и динозаври могат да си завъдят, не само Делта-мелта1,2,3,...

162

AAA

преди 2 години

Делта плюс, не мога хахахаахахх, а Делта Ултра и Делта С20 XL кога ще излезе. Вярно е че 85% от хората са прости до няма накъде ама то вече е прекалено.

fallback