Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ваксината срещу COVID-19 на германската биофармацевтична компания „Кюрвак“ не е постигнала очакваните показатели за ефективност при втората фаза от клиничните изпитвания, съобщи Дойче веле, като се позова на информация от компанията.

Oще по темата

При наличието на най-малко 13 варианта на вируса в групата  участници в изпитанията резултатите от междинния анализ са показали предварителна ефективност от 47% при всички степени на тежест на заболяването.

Така по статистически показатели препаратът не успява да изпълни критериите, за да бъдат признати изпитанията за успешни, се казва в документ на компанията.

Изпълнителният директор на „Кюрвак“ Франц-Вернер Хаас подчертава значението на разработването на ваксини от следващо поколение, тъй като новите варианти на вируса продължават да се появяват, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Курвакс-ина

преди 2 години

Вижте името на ваксината и може да не го превеждате на български, то е ясно!

8

Анонимен

преди 2 години

Това е нормално, но в статията са спестени детайли, защо така се е получило. В момента оригиналния Ковид-19 вече практически е изчезнал. Циркулират само мутации и мутации на мутации. Колкото пъти вируса мутира, толкова по-неефективни стават оригиналните ваксини. И при грипните е същото. А тестовете се правят сега. В момента която и да е ваксина ще покаже много по-слаби резултати отколкото преди 1/2 година. Трябва да се напасват за актуалните щамове

7

Анонимен

преди 2 години

Какъв случаен резултат при Файзер? Цял Израел е ваксиниран с файзер и там новите случаи са вече само от прибиращи се след пътувания.

fallback