Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Проба на заразен с COVID-19 пациент от Плевен е класифицирана като индийски вариант на коронавируса, съобщиха от Центъра по заразни и паразитни болести.

Oще по темата

Първата проба от временно пребиваващият в страната пациент изпратена от УМБАЛ "Д-р Георги Странски" –Плевен на 21.04.2021 бе секвенирана в НЦЗПБ на 5 май. Тя не е показала наличие на индийския вариант.

При повторен анализ след депозирането й в международната генна банка през месец юни е установено наличие на показателите за варианта "Делта".

Пациентът е мъж във възрастовата група 20 –30 години. Изследван е в спешното отделение на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" –Плевен с оплаквания от болки в гърдите, повишена температура и кашлица.

Диагностициран с COVID-19 и оставен за домашно лечение, без необходимост от хоспитализация. Не е декларирал пътуване в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Чоко

преди 3 години

До 135Цитат "При заразения българин е протекло леко заболяването, не е бил хоспитализиран, а е бил на домашно лечение, с кашлица, хрема, температура. Той се е разболял след ваксина ("Астра Зенека")". Просто човека го е изкарал леко, щото е бил ваксиниран.

121

Анонимен

преди 3 години

Около мене масово такива болни със симптоми на индийския щам. Па са ваксинирани...

120

Чоко

преди 3 години

И кво станА??? "МЗ съобщи, че заразения с индийски щам е бил ваксиниран преди 2 месеца". Ко речи??? Ваксиниран, па се заразил?! Нищо ново, просто прлоредното доказателство, че ваксината предпазва само от тежко протичане на заболяването, но не и от заразяване. Но пропагандата и толерирането на ваксинираните тече с пълна сила!!!

fallback