Снимка: архив, БГНЕС

Столичната  община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ваксини. Те ще бъдат в големите търговски центрове – мол „Парадайс“ и мол „Сердика“. Решението е взето на среща между кмета на София  Йорданка Фандъкова и управителите на двата търговски обекта.

Инициативата е на самите търговски центрове, които предоставят помещения, а Столичното РЗИ и Столичната община ще осигурят лекарски екипи и ваксини, предаде БНР.

По този начин „зелените коридори“, които общината отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 7.

Още по темата

Мобилните пунктове ще работят в съботните и неделните дни от месец юни.

До момента през „зелените коридори“ в парковете са минали около 3200 души.

Кметът на София Фандъкова присъства днес на предоставянето на автобус, оборудван като лекарски кабинет на Столичната здравна инспекция. Той е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. При откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че утре и в петък мобилният пункт ще бъде разположен  на площад „Княз Александър I“, а в почивните дни ще се намира на Летище София – Терминал 1.

Работното му време ще бъде от 9.00 до 18.00 часа всеки ден, включително събота и неделя.

 

Коментари Напиши коментар

45

Ваксиниран лекар

преди 1 месец

Не е вярно че 75% от лекарите са неваксинирани. Поредната лъжа!

44

Анонимен

преди 1 месец

А скоро и по домовете. Давай, народе, не изпускай този уникален шанс. Боцни се сега, пък после не е важно какво ще стане.

43

Под дъното

преди 1 месец

Нека да са до тоалетните. Първо се ваксинираш - после влизаш.