Снимка: Pixabay
fallback
Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са сред най-честите симптоми, свързани с инфекцията с COVID-19 във Великобритания, казват изследователи, цитирани от Би Би Си.
 
Проф. Тим Спектър, който ръководи изследването Zoe Covid Symptom, казва, че улавянето на варианта "Делта" може да се почувства "по-скоро като лоша настинка" от по-младите хора.
 
Въпреки това, че може да не се чувстват зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск.
 
Класическите симптоми на коронавируса, за които хората трябва да внимават, казват специалиднинеот, са: кашлица,висока температура, загуба на обоняние или вкус.
 
Но проф. Спектър казва, че те вече са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът получава от хиляди хора, които са регистрирали симптомите си в приложение.
 
"От началото на май разглеждаме най-често срещаните симптоми при потребителите на приложението - и те не са същите, както бяха", казва той.
Oще по темата
 
Промяната изглежда свързана с нарастването на разпространението на варианта "Delta", който първоначално бе идентифициран в Индия и сега представлява 90% от случаите на COVID-19 във Великобритания.
 
Треската остава доста често срещана, но загубата на обоняние вече не се появява в топ 10 на симптомите, казва проф. Спектър.
 
"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва той.
 
"Хората може да си помислят, че току-що са получили някакъв вид сезонна настинка и все още излизат на партита и могат да разпространят вируса на около още шест души."
 
"Смятаме, че това подхранва голяма част от проблема. Съобщението тук е, че ако сте млади, така или иначе ще получите по-леки симптоми. Може просто да се почувствате като при силна настинка или някакво смешно усещане за „изключване“- но останете у дома и си направете тест."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Не!

преди 2 години

"Хората може да си помислят, че току-що са получили някакъв вид сезонна настинка и все още излизат на партита и могат да разпространят вируса на около още шест души."Хайдеееее.... Англия в локдаун заради настинка... Евала, ашколсун!

54

Анонимен

преди 2 години

Новото нормално е, че Коко 19 ще си бъде непрекъснато с нас, както хремата, настинката, диарията, грипчето. Така че ще излизам по партита, ще се заразявам от други без да ми пука, ще заразявам други без да ми пука, няма да ходя по тестове без да ми пука, дори и баба и дядо няма да пазя, защото вече и на тях те им пука. Психясали лекарски разпореждания да стоя затворен до края на живота си, защото някъде и по някое време можело да стане нещо, вече са абсурдни.

53

Анонимен

преди 2 години

Болки в косата и сърбеж в ноктите - и те са симптом. За виетнамска настинка и японска кихавица. Да ви и...

fallback