Снимка: БГНЕС
fallback

Pfizer рязко увеличи прогнозите си за приходите и печалбите през 2021 г. във вторник, като се позова на много по-високи продажби на ваксини срещу COVID-19.

Понастоящем производителят на лекарства прогнозира, че приходите от ваксината за 2021 г. ще са 26 млрд. долара, в сравнение с 15 млрд. долара преди това и отразяват 1,6 млрд. дози, които се очаква да бъдат доставени тази година по договори, подписани до средата на април.

Pfizer сега вижда печалби между 3,55 и 3,65 долара на акция за годината, което е с 45 цента повече от предишния диапазон. Както при другите ваксини срещу коронавируса, Pfizer разработи ваксината си с изключително бързи темпове и в момента проучва допълнителни популации, които биха могли да я получат. Това включва изследвания за предоставяне на ваксината на здрави деца на възраст от шест месеца до 11 години.

Нетният доход се е увеличил с 45% до 4,9 млрд. долара. Приходите също са скочили до 14,6 млрд. долара, включително 3,5 млрд. долара от продажбите на ваксини срещу коронавирус. Производителят на лекарства заяви, че е постигнал споразумения с Израел за доставка на милиони дози през 2022 г. и с Канада за доставка на 125 милиона дози през 2022 и 2023 г., съобщи БГНЕС.

Компанията и партньорът й BioNTech имат и значителни споразумения за доставки със САЩ и Европейския съюз. Към 3 май Pfizer и BioNTech са доставили около 430 милиона дози от ваксината до 91 страни по света. Акциите поскъпнаха с 1,7% до 40,49 долара преди откриването на пазарите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Това за сетен път потвърждава откритието на група учени от Израел,че ваксините помагат само на този който ги продава... аиде лек ден

28

Анонимен

преди 2 години

Щом се инжектират ваксините какво ги хвалят когат вируса навлиза направо през устата и отчасти по-малко през носа и поради това по бързо го застига направо на место нещо дето се пие като лекарство,че чак космите на човек да настръхнат и от силата му и през носа пара с пръски да излязат,че даже от туй човек да се закашля чак да се просълзи от топлината,която го обзема след което като се успокои и почуства благодат с гаргара на гърлото да продължи вътрешни лечения като вътрешни бани за допълнение.

27

Анонимен

преди 2 години

Еми сега може да се види кой пусна вируса,и кой печели от него

fallback