Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Американският фармацевтичен гигант Пфайзер (Pfizer) и германският му партньор Бионтех (BioNTech) подадоха днес заявление в Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) да разреши употребата на тяхната ваксина срещу коронавирус при непълнолетните на възраст между 12 и 15 години в ЕС, предадоха световните агенции.

По-рано този месец двете компании внесоха аналогично искане и в американския лекарствен регулатор.
Заявките се основават на положителни данни от клинични изпитания, в които са участвали 2260 души на възраст между 12 и 15 години. Препаратът е бил ефикасен в 100 процента от случаите.

Ваксината на Пфайзер/Бионтех вече е разрешена за прилагане на хора от 16 години нагоре в ЕС и САЩ.
Очаква се американските здравни власти да разрешат до средата на май употребата на препарата при непълнолетни между 12 и 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

до 14

преди 3 години

и къв ти е проблема с аненовируса, той ще зарази и без ваксина, тези с които работи руската са на настинка, ама ако искаш пробвай маймунския мож да ти дойде по-добре

18

Идеалист

преди 3 години

Деца и хора в детеродна възраст да не се ваксинират с генетични ваксини. Може с старите видове - убит вирус!

17

епидемиолог

преди 3 години

До АнтиваксърВъпреки че по принцип не съм прорив ваксините като цяло- много от тях са животоспасяващи- не мога да не се съклася с коментара ти!Който иска да научи истината за тия ваксини от истински учен - светило в имунологията, да потърси Dr Sucharit Bhakdi They Are Killing People With COVID Vaccines

fallback