Снимка: БГНЕС
fallback

Австралия не планира да налага ограничения върху употребата на ваксината от британско-шведската компания AstraZeneca, съобщи в на пресконференция в Канбера премиерът Скот Морисън.

"Сега няма причина за такива ограничения, но ние ще продължим да наблюдаваме нова информация", заявява той.

В сряда Обединеният комитет на Великобритания за ваксини и имунизации (JCVI) изрази опасения относно безопасността на AstraZeneca при хора на възраст под 30 години. По негово мнение за възрастни от тази група без съпътстващи заболявания е за предпочитане да получат алтернатива на ваксините AstraZeneca поради съобщения за рядък страничен ефект, причинен от това лекарство - церебрална тромбоза, предава БГНЕС.

Oще по темата

Австралийските власти са разпоредили спешно проучване на резултатите от ваксинацията с AstraZeneca. Докладвайки резултатите, съветникът на австралийското правителство по медицина Пол Кели каза, че ваксината като цяло е безопасна и ефективна, с много редки случаи на тромбоза.

По-голямата част от близо 26 милиона души в Австралия трябва да получат ваксината AstraZeneca според правителствения план. 50 милиона дози от това лекарство ще бъдат произведени от австралийски фармацевтични компании.

От тях около 2,5 милиона дози вече са произведени, преминали са приемането и са готови за разпределение до ваксинационните пунктове, където лекарите възнамеряват да започнат да предоставят ваксинации през май. Австралийското правителство планира да удвои броя на ваксинационните центрове в страната тази седмица, за да осигури на всеки жител поне една доза ваксина срещу COVID-19 до края на октомври

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Минахте всички граници на малоумие! Ваксината е забранена в Австралия под 50 години!

9

Анонимен

преди 3 години

Вие *** ли сте с извинение, ограничена е повод 50 години!

8

123

преди 3 години

Сатанистите планират масова евтаназия на населението на Земята.

fallback