Снимка: БГНЕС
fallback
Още 62 милиона дози от ваксината на Джонсън и Джонсън са изложени на риск от замърсяване и се проверявят. Новината идва, след като 15 милиона дози бяха обявени за негодни в завода в Балтимор, където са били произведени, съобщава "Ню Йорк Таймс".
 
През февруари служители на Emergent BioSolutions, компания, известна с производството на ваксини срещу антракс, по погрешка замърсиха 15 милиона дози ваксини Джонсън и Джонсън, след като ги смесиха с препарата на АстраЗенека. Това предизвика унищожаването на цялото количество, пише вестникът.
Oще по темата
Междувременно са произведени още 62 милиона дози ваксини Джонсън и Джонсън, които все още не са тествани, така че има вероятност те да бъдат замърсени, се добавя още в статията на вестника.
 
Ако се установи, че са замърсени, ще трябва да бъдат унищожени.
 
Заводът, който произвежда ваксини, но не ги опакова във флакони, досега е произвел най-малко 150 милиона дози ваксини Джонсън и Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Умен

преди 3 години

След евтината и лесна за съхранение Астра Зенека, сега ще унищожат ваксината и на Джонсън, защото е едноразова. В САЩ, ЕС и други богати места ще остане скъпата Пфайзер

11

Анонимен

преди 3 години

Дали някой не саботира ваксинацията за да няма достатъчно ваксини и да измрът максимален брой хора?!

10

Анонимен

преди 3 години

Не знам какво чакаме - Ботокса веднага да праща буса на кренвирши "Леки" да ги взима! Все пак кафе по лев и пеесе не е за изтърване.

fallback