Снимка: БГНЕС
fallback
Бразилия засече нов вариант на коронавируса, който е подобен на варианта, открит за първи път в Южна Африка. Това съобщи ръководителят на Института "Бутантан" в Сау Паулу Димас Ковас в деня, в който страната отчете рекорд на смъртните случаи от Covid-19 за денонощие, съобщи БНР. 
 
Ковас уточни още, че пациентът, при който е открит новия вариант, не е пътувал до Южна Африка. 
 
Бразилия се бори с вариант, открит за първи път на нейна територия, който най-вероятно увеличи случаите на заразени. По думите на Ковас може да става дума за еволюция на вируса от бразилския вариант към мутацията от Южна Африка. 
 
Бразилия отчете рекордните за страната 3 869 смъртни случая за денонощие. Така общият им брой надхвърли 321 хиляди. По този показател страната се нарежда на второ място след САЩ. 
 
За денонощие регистрираните нови случаи са над 90 600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Пак ли...

10

Анонимен

преди 3 години

НОВИЯТ ПО ПО НАЙ СТРАШЕН ВИРУС СЕ КАЗВА Г_ - 15

9

Да

преди 3 години

И аз засякох нов ВАРИЯНТ на вироса много много страшен чудовищен с големи нокти драконовски от ноздрите огън и жупел бълва с криле на бойнг има и ракети с топлинно прихващане и шипчета на гърба в който се корени най опасната част внимавайте да не го хванете че отлитат с него в неизвестна посока много много страшен и опасен. Хванеш ли този вирус Пирогов го подминаваш като малка гара. Слагайте бекини слипове кюспети който каквото има на устата че е страшно ама много страшно. Казва се *** ВИРУС 15.

fallback