Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в Нидерландия ще бъдат продължени с три седмици до края на април, съобщи премиерът на страната Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

„Растящите заболеваемост и хоспиталации означават, че в краткосрочен план не може да има никакво разхлабване на ограниченията“, каза Рюте на пресконференция.

"Броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения се увеличава. Третата вълна започва да става видима. Затова срокът на сегашните мерки се продължава", заяви премиерът.

Oще по темата

За последната една седмица броят на новозаразените се е увеличил с 16 процента и е достигнал над 46 000, най-високия темп от средата на януари, съобщи Националният институт по обществено здраве.

Нидерландия се присъединява към Франция и Германия в затягането и продължаването на социалните ограничения през последните дни.

"Появата на третата вълна в Нидерландия напомня на това, което виждаме и в съседните страни. Заедно сме в това", каза още Рюте.

По думите му няма и друг избор, освен препоръката към хората да не пътуват в чужбина да бъде продължена до 15 май.

Министърът на здравеопазването Хуго де Йонге заяви, че правителството иска да наложи задължителна карантина за пътници, прибиращи се в Нидерландия след тази дата.

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората световна война вечерен час в Нидерландия предизвика размирици, продължили с дни.

Рюте заяви, че макар и срокът му да се продължава, от 31 март той ще започва с час по-късно в 22:00 ч и ще продължава до 04:30 ч.

Баровете и ресторантите в Нидерландия са затворени от пет месеца, докато повечето магазини разполагат с доста ограничени възможности да приемат клиенти, а масовите прояви са забранени, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Д-р Коронис Кауза

преди 3 години

Яростни мерки, а заразените растат. Още ли има някой който да вярва че с мерки може да се повлияе на хода на епидемията? През лятото на миналата година нямаше почти никакви мерки, течаха протести, но нямаше драматичен ръст на заболелите. Защо ли?

10

Анонимен

преди 3 години

10Хората искат да се ваксинират ама всксини няма..Холандците са 5-6 седмици назад с ваксинирането на 65 годишните. Смятай докато дойде ред на по младите. Евреите от край време държат най големите фармацефтични фирми, така че сигурно имат и ваксини в излишък.

9

Анонимен

преди 3 години

Остана ли някой още да се присмива на Израел?? Хората се ваксинираха и забравиха - в ЕС ще е ад докато на антиваксърските кратуни не им светне какво е решението само че тях искам да ги ваксинират на площада в г..а

fallback