Снимка: БГНЕС
fallback
Британският принц Чарлз отправи остри критики срещу хората, които са против ваксините срещу коронавируса. Престолонаследникът заяви, че ваксините могат да "защитят и освободят" някои от най-уязвимите членове на обществото, предаде Ройтерс.
 
В обширна статия за сп. "Фючър хелткеър", в която призовава за интегриран подход към здравеопазването, престолонаследникът също така отправя критики към тези, които се изказват срещу ваксинирането срещу COVID-19.
 
"Кой би помислил, че през 21 век ще има значително лоби, което се противопоставя на ваксините, имайки предвид приноса им за изкореняването на толкова много ужасни болести и настоящия им потенциал да защитят и освободят от коронавируса някои от най-уязвимите членове на нашето общество", пише 72-годишният принц Чарлз.
Oще по темата
Престолонаследникът през март миналата година се зарази с коронавируса. Миналия месец принц Чарлз и 73-годишната му съпруга Камила се ваксинираха срещу COVID-19.
 
Вчера, на път към ваксинационен център в Северен Лондон, херцогинята на Корнуол сподели, че първата доза, която й е била поставена, е от ваксината на АстраЗенека. Съпругата на престолонаследника добави, че изпитва страх от инжекции и затваря очи без не мисли коя ваксина й поставят.
 
Коментарът дойде точно в момент, когато редица страни от ЕС временно преустановиха използването на ваксината на Оксфорд. Няколко национални регулаторни органа изразиха безпокойство относно безопасността й.
 
По-рано други високопоставени членове на кралското семейство, сред които кралица Елизабет Втора и принц Уилям, окуражиха сънародниците си да се ваксинират. Нейно Величество заяви, че поставянето на ваксина не е болезнено и че хората, които не са се имунизирали, трябва да помислят и за другите, а не само за себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

О, тоя рептил сега решил да призовава хората да мислят за другите, а не за себе си. Той, ако мислеше за другите отдавна трябваше да се оттегли от светския живот, защото хората получават инфаркт само като му видят мутрата.

33

11

преди 3 години

До 11Оооо, аз май го обърках с онзи по-дъртия рептилий.

32

11

преди 3 години

Аве тоя лежа у болницата след ваксиниране, ама агитира и другите.

fallback