Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Редица страни по света въвеждат нови ограничения за справяне с разпространението на COVID-19. В световен мащаб близо 115 милиона са потвърдените случаи на коронавирус, а починалите са над два милиона и половина. Продължава кампанията за ваксиниране.

Германия въвежда ограничения по границата с Франция заради разпространението на новия коронавирус.

Oще по темата

Чешкото правителство нареди задължително масово тестване във всички средни и големи компании. Мярката няма да важи за малките бизнеси с под 50 служители.

В Норвегия също влизат в сила нови рестрикции.

Междувременно директорът на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията предупреди, че разпространението на силно заразните варианти на коронавируса заплашва да подхрани „потенциална четвърта вълна на епидемията“ в страната. Над 50 милиона души в САЩ са получили поне една доза от ваксината срещу COVID-19.

В Испания броят на ваксинираните е над 1,2 милиона души. Франция облекчи забраната за имунизиране с „АстраЗенека“ на възрастните. Хората от 65 до 75 години сега могат да бъдат ваксинирани с този препарат, ако страдат от здравни проблеми като диабет и високо кръвно налягане.

Израел проведе най-бързата в света ваксинационна програма и в страната над половината от населението вече е ваксинирано с първа доза. В Русия вече са одобрени три ваксини собствено производство.

След Унгария Словакия стана втората държава от Европейския съюз, купила руския препарат „Спутник V“, въпреки че няма одобрение от Европейската агенция по лекарствата.

Полша пък поиска от китайския препарат срещу COVID-19. По препоръка на правителството полският президент Анджей Дуда е подставил въпроса с ваксините в телефонен разговор с китайския държавен глава Си Цзинпин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Светът изпусна контрола над заразата. Само няколко държави се справиха с вируса, но това не е достатъчно

9

Анонимен

преди 3 години

Щом е такава пандемия има си военни поделения за справяне с тежки ситуации,бедствени и т.н,що за обяснения чакат от бръщолевения на дърдорковци.

8

Анонимен

преди 3 години

Хората си дадоха правата сами почти едновременно във всички страни преди година и сами трябва да си ги върнат и пак едновременно във всички страни, но ако чакат някой друг да им ги върне това няма вече да стане ще отнемат права до премаляване на всички хора по света и превръщането им в роби.

fallback