Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Над 70% от хората на възраст над 16 години в Израел са получили поне една доза от ваксина срещу COVID-19, обяви израелският здравен министър Йоел Еделщайн, цитиран от ДПА.

Той написа в Тwitter, че 4 456 000 израелци са получили първа доза, от които 3 076 000 - и втора доза.

Oще по темата

Поради наближаването обаче на празника Пурим, който е следващата седмица, министърът предупреди да няма „масови заразявания“.

За Пурим обикновено има големи костюмирани празненства за деца и възрастни. Миналата година след този празник имаше много заразени и властите се опасяват това да не се повтори. Еделщайн съобщи, че за дните на Пурим ще бъда наложен нощен полицейски час, а общественият транспорт ще бъде значително ограничен.

В понеделник бе съобщено за 4677 нови случаи с коронавирус за предното денонощие. Израел обаче се готви да отвори части от образованието, забавленията, бизнеса и търговията, отбелязва БТА.

В неделя бяха предложени стимули за имунизираните. Израелците, получили и двете дози, ще могат да посещават спортни центрове, театри, музеи и хотели, като на входа ще предявяват сертификати за ваксинация, т.нар. зелени пропуски.

Кметството на Тел Авив обяви, че за утре е организирало концерт на открито, за да отбележи отварянето на културния сектор след прекъсване от близо година. На концерта ще могат да присъстват само ваксинирани възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 3 години

Горд евреин от Български произход...От 22 години живея в Изрел и искам да ви кажа че Изрел е една от най добрите държави в света които се грижи на своите хора.На всички те които мислят че ваксините са глупост- колко дълго живяха хората когато имаше грип, шарка, чума, малария- 50-60 години? Коя е причината днес ние да живеем 80-90 години?Вие можете да кажете каквото си искате обаче Изрел мисли за всеки един от своите граждани и влага много пари за лекарства и апаратура както и за образование.

42

УТРЕ

преди 3 години

Дай Боже всекиму, такава организация и загриженост към гражданите си, като тези на Израел. Това е дълг на всяко едно правителсво, а всеки сам да решава, дали да се ваксинира или не. Живи и здрави!

41

Анонимен

преди 3 години

Е, и какво от това? Булките ще станат по-хубави и без мустаци ли?

fallback