Снимка: БГНЕС
fallback

Цялото семейство на Мая Мамарил се заразява с COVID-19. Но въпреки че няма придружаващи заболявания, 26-годишната Мая е единствената, която се разболява тежко от вируса и прекарва Нова година в интензивното отделение.

"Не можех да дишам. В минутата, в която ме видяха в спешния център, тестваха нивата на кислород в кръвта ми. Беше много зле. Лекарите толкова бързо тръгнаха да ми търсят кислород... Не съм си мислела, че може да е толкова зле", разказва Мая пред BBC.

"В болницата само си мислех как искам да се прибера, но знаех, че ако не получавам достатъчно кислород, дори и да се прибера у дома, няма да оцелея", допълва тя.

"Аз се притеснявах много за дъщеря си, а в същото време се чувствах и много зле", казва майката на Мая, Соня.

"Казаха ни, че не можем да се приберем обратно у дома. Трябва да отидем направо в болницата, защото нивата ни на кислород са прекалено ниски", споделя бащата на Мая.

"Всички ми казват каква късметлийка съм била, че оцелях. Но по онова време, когато бях в отделението, не се чувствах късметлийка, защото толкова много се мъчех да дишам. Не е нещо, което можеш да приемеш леко. Просто призовавам хората да взимат всички мерки, които могат", казва Мая.

"Получих главоболие, недостиг на въздух и малко след това бях прикован към леглото", разказва 20-годишният Джей Клей, който страда от астма. Няколко дни след Коледа, той проявява първите симптоми на COVID-19. "Не можех да ям, не можех да се движа. Трябваше някой да ме вдигне и да ме изнесе от леглото за да отида до тоалетната."

Той също прекарва Нова година в интензивното отделение. Само малка част от дробовете му работят, а лекарите предупреждават родителите му, че може и да не оцелее.

"Чувствах се толкова празен, вцепенен, безполезен... Всичко, което искаш, е да прегърнеш семейството си в тези последни моменти. Но аз не можех. Не можех дори да кажа, че ги обичам. Този вирус засяга всички. Време е да си отворим очите и да разберем колко е сериозен", допълва Джей.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Баче Кико

преди 3 години

А за моята история, да прекараш Нова Година на маса с ядене и пиене, няма ли да има статия?

29

Анонимен

преди 3 години

смешните журналисчета с купени дипломи винаги търсят сензацията около вируса

28

Анонимен

преди 3 години

На тези които не са съгласни с истината!Хей, невежи и неосъзнати индивиди, живеещи на физическо ниво. Много животи и прераждания ще имате, докато достигнете ниво на осъзнатост. Вие не знаете къде се намирате.Не знаете какво е Любов.Не обичате себе си ,как да обичате тогава другите!Незнанието се прощава.Невежеството - не!

fallback