Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са доволни от идеята на министъра на туризма Марияна Николова на Нова година реторантите в хотелите да работят до 00.30 ч.

Oще по темата

„С радост научихме, че подобно е е предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и напълно подкрепяме идеята й тази възможност да бъде обсъдена с правителството, здравните власти и Националния оперативен щаб“, пишат в позиция от БХРА.

Според организацията е много по-хигиенично гостите на хотелите да вечерят в ресторантите към местата за настаняване при максимална заетост от 50% и спазване на необходимата социална дистанция, отколкото да се хранят в стаите.

От началото на епидемията през март няма нито един хотел, който да се е превърнал в ядро на зараза, няма разболели се в местата за настаняване, а спазваните мерки там са най-строги. Това се доказва както от изказването на главния здравен инспектор Ангел Кунчев, така и от проверките на редица контролни органи през декември в зимните и спа хотели, в които не бяха регистрирани нарушения на противоепидемичните мерки. По време на коледните празници не е постъпил и нито един сигнал за нарушения, допълват от БХРА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Всички работят

преди 3 години

ай стига сте лъгали. Всеки работи и се крие.

16

Алибегов Алишекеров

преди 3 години

Мойте заведения ще работят до сутринта! Какви са тези 22 часа или тем подобни!Мойте гости ще са като на абитуренски бал, ще посрещнат изгрева!

15

komitataей

преди 3 години

те накрая и на 2 часов работен ден пак ще са довони докъде я докараха

fallback