Снимка: БГНЕС
fallback

Над един милион от разработените в Китай три ваксини срещу Covid-19 са инжектирани от юли насам. Няма данни за сериозни неблагоприятни ефекти, заяви Дженг Джонгуей от Националната здравна комисия в Пекин:

“От юли насам се провежда доброволна ваксинация на хора от високорискови групи, които са дали своето информирано съгласие. Досега са инжектирани повече от 1 млн. дози. Наблюдаваме и следим за нежелани реакции, но досега не са настъпили такива“.

Няма данни и за увеличаващ се брой заразявания при 60 000 от ваксинираните, които са работили във високорискови райони извън Китай, съобщи БНР.

Пекин е предоставил статут за спешна употреба на две ваксини от компанията Sinopharm и една от Sinovac Biotech.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Гъзибар

преди 3 години

До СОНИВаксинирай се с телевизора

19

Анонимен

преди 3 години

До СОНИГаранционния срок на китайската ваксина е 3 месеца, колкото е и на руската ваксина. Освен всичко има проблем и с масовото и производство дори за Китай, защото се отглежда като биокултура, а не се печатат както при Пфайзер и Модерна. Да се надяваме че на Пфайзер и Модерна гаранционният срок ще е поне година.

18

СОНИ

преди 3 години

Китайският ми телевизор, изкара точно колкото е гаранционният срок. Ако и за ваксината е същото ? А иначе, Сонито дето съм купил преди 10г. още е супер !

fallback