Снимка: БГНЕС
fallback

Подложена на натиск да ускори одобряването на ваксината срещу коронавирус на Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech), Европейската агенция по лекарствата съобщи днес, че ще огласи решението си на 21 декември - осем дни по-рано от планираното, предадоха световните агенции.

Oще по темата
В комюнике агенцията посочва, че изтегля със седмица по-рано съвещанието, планирано първоначално за 29 декември, след като е получила допълнителни данни от двете компании.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че решението на агенцията по лекарствата да обяви становището си за ваксината на 21 декември ще даде възможност на европейците да се ваксинират още тази година.

"Първите европейци вероятно ще бъдат ваксинирани преди края на 2020 г.", написа тя в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

Въобще не ме интересува тази файзерка! КАЖЕТЕ ДАЛИ ЩЕ ВНАСЯТЕ РУСКА ВАКСИНА!??? Не ме интересуват вашите западенски бози!!!!!

19

Анонимен

преди 3 години

Брей, точно на зимното равноденствие ще обявят тази важна новина. Човек би си помислил, че има нещо окултно в цялата работа. Остава и да е в 10 часа сутринта.21.12.2020

18

Анонимен

преди 3 години

По чуждите медии, това не е въпрос, а факт, че ваксината ЩЕ бъде одобрена офицялно на 21.12.Но от цялата история, не разбирам защо е тази триада за ваксината на Пфеизер-Бионтек? Защо не се тръби така за ваксините от други фирми, все едно няма алтернативи? Май цяата история мирише на лобизъм и прокарване на интереси?

fallback