Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов ще разгледа първия в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19 у нас.

Той се намира пред сградата на Столичната здравна инспекция. Това са няколко фургона, които ще бъдат напълно оборудвани за целите на бъдещата кампания по имунизация срещу коронавируса. В тях ще могат да се поставят ваксини на шест души едновременно.

Още по темата

Вчера стана ясно, че процентът на желаещите да си поставят ваксина от така наречената първа фаза - медицински лица, е вече над 33 %.

47 мобилни екипа за ваксинация ще бъдат разпределени в България. Те ще разполагат с всичко необходимо за процеса по ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация.

Това съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след среща между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов и представители на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase