Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турция планира да започне ваксиниране срещу коронавируса след 11 декември, като първоначално то ще обхване здравните работници. Това каза здравният министър Фахреттин Коджа, цитиран от в. "Миллиет".

Коджа уточни, че до седмица или 10 дни специализираният научен съвет за борба с коронавируса ще изработи ясна стратегия за процеса на ваксинация срещу коронавируса и за това точно на кои групи ще бъде даден приоритет.

Министърът каза, че 50 милиона дози от китайската ваксина, за които Турция е подписала споразумение, ще бъдат доставени в страната през декември, януари и февруари.

Oще по темата

Той уточни, че Турция очаква да осигури през декември най-малко 10 милиона дози от ваксината, но най-вероятно осигурените дози ще бъдат 20 милиона. Други 20 милиона дози се очакват през януари и 10 милиона дози през февруари, посочи министърът и добави, че Анкара смята да увеличи тези бройки.

Коджа съобщи също, че Турция продължава активно преговорите за закупуване на ваксина с "Пфайзър" и "Бионтек". Той каза, че страната е готова да купи колкото бройки могат да й предоставят до април, тъй като според предвижданията турска ваксина срещу коронавируса ще може да влезе в широка употреба от април нататък, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Der alte Spinner

преди 3 години

За 29. ЕК (фон дер Лайн) разреши с буца в гърлото на Унгария да употребява руската ваксина. В момента унгарски медици и фармацефти водят разговори в Русия за производство на Спутник 5 в Унгария./Из западните медии/

37

Анонимен

преди 3 години

А мъжете ще се ваксинират един-друг с вакса.Първо единият ваксинира отзад с вакса някого, после ваксинираният отзад връща услугата.

36

?

преди 3 години

къде па го прочете това?Аз ясно си прочетох, че ваксинирането в някой държави ще започне от средата на декември, след последната фаза от проучване на ваксините.

fallback