Снимка: БГНЕС

Гърция съобщи за отчетени 121 жертви на коронавируса, което е нов дневен антирекорд за страната, предаде Ройтерс.

Болниците в северната част на страната са под силно напрежение, тъй като леглата в интензивните отделения са пълни с пациенти с COVID-19.
 
Новозарезените са 1747. С това общият брой на случаите от началото на пандемията се увеличава до 103 034. Общо 2223 души са починали до момента.
 
Премиерът Кириакос Мицотакис призова по време на коледните празници да не се организират големи събирания, за да може да се намали до минимум рискът от разпространение на вируса.
Още по темата
 
"Ще имаме различна Коледа тази година, в много по-ограничен състав, с нашите семейства, с хората, които обичаме, евентуално с още едно семейство", заяви Мицотакис по време на посещение в болница в Солун.
 
Турция също регистрира рекорден брой жертви на COVID-19 за шести пореден ден, след като през последните 24 часа 182 души починаха, сочат данни на здравното министерство.
 
Общо 30 103 случая на коронавирусна инфекция са потвърдени в страната през последното денонощие, като в това число са включени и безсимптомните случаи. През последното денонощие са направени 174 443 теста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase