Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Експерти на Световната здравна организация отново искат да посетят китайския град Ухан, за да се разследва на място на пазара в града как точно вирусът е тръгнал от прилепи.

Целта на експертите ще бъде да възстановят историята на заразата и да разследват произхода ѝ, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

"Няма признаци, че вирусът е бил създаден от хора. Не знаем какво е станало преди декември 2019 г., не знаем как вирусът се е прехвърлил от най-вероятната си естествена среда - популацията на прилепите, върху хора. Именно тази част от историята трябва да възстановим", каза експертът на организацията по животински болести Питър Бен Ембарек.

Световната здравна организация е получила уверения от Китай, че международното посещение ще бъде организирано възможно най-скоро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Басси

преди 3 години

Имам едно питане . ТОВА СЪЩИТЕ ЕКСПЕРТИ ЛИ СА които на 18 Окт. 2019г. В НюЙорк организираха 3 часа демонстрация за опасностите от коронавирусна пандемия ??? пред представители на Държавната администрация на САЩ , лекари и бизнес мениджъри и ги предупреждаваха за опасностите от световна пандемия от коронавирус.... И ПОСЛЕ 6 МЕСЕЦА се правеха на изненадани.Басси. Как пък ли са знаели че китайците нарочно ще го "изпуснат" тоя вирус ЕДИН ЦЯЛ МЕСЕЦ ПРЕДВАРИТЕЛНО да заразява света?

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 29Фалшива новина.Какви доказателства представи Китай че първо вирусът е пуснат в Италия- НИКАКВИ

30

Анонимен

преди 3 години

Едно въпросче Защо не бяха допуснати експертите в началото на годината?

fallback