Снимка: БГНЕС
fallback

Ваксината, която разработва AstraZeneca съвместно с Оксфордския университет срещу новия коронавирус е показала средна ефективност от 70% при защита срещу вируса в два проучвателни сегмента. Това съобщиха днес от компанията, цитирана от CNBC.

Oще по темата

Ранните резултати от последния етап на тестване за AstraZeneca (AZN.L) на медикамента са показали „силен имунен отговор във всички възрастови групи“.

„Важно е ваксината срещу COVID-19 да бъде ефективна в широк възрастов диапазон, особено при възрастни хора, при които те са непропорционално изложени на риск от тежка болест на COVID-19“, каза Мене Пангалос, изпълнителен вицепрезидент BioPharmaceuticals в AstraZeneca.

Почти 13 000 души във Великобритания участват в изпитанието на ваксината и 60 000 души по света я изпробват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

Какво стана с ваксината на БАН? Или и там усвоиха едни пари за водка?

13

Татул

преди 3 години

ДО 10Напротив Руската ваксина се тества и ако четеш руски медии доста се коментира. Друг е въпроса, че тук умишлено не пишат за нея и как се развиват нещата с изпитанието и. Нямат интерес ЕС това да се случи. Как мислите, ефективна над 94%, няма сериозни странични показатели и по евтина няколко пъти от всички други подобни. И лесно се съхранява. Честно да ви кажа. Вярвам повече на руската медицина отколкото на запада. Но не зависи от мен какво ще има на нашия пазар. Нали се сещате ...

12

Анонимен

преди 3 години

До аз-ътЕдва ли :)))

fallback