Снимка: БГНЕС
fallback

Новият коронавирус се е разпространявал в Италия още през септември 2019 година – няколко месеца по-рано, отколкото се смяташе досега, сочи проучване на Националния онкологичен институт в Милано, цитирано от Ройтерс.

Според Световната здравна организация респираторното заболяване, предизвикано от Covid-19, е регистрирано за пръв път в Китай миналия декември. Първият случай в Италия бе установен на 21-ви февруари тази година, припомня БНР.

Новото проучване обаче показва много по-ранна дата. То се базира на данни от доброволци, участвали в тестване за рак на белите дробове през периода от септември 2019 г. до март тази година. При 11% от тях са установени антитела срещу коронавируса.

Тази сряда броят на потвърдените случаи на Covid в Италия надхвърли един милион. Ломбардия с финансовата столица Милано остава най-тежко засегнатата част на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Професора

преди 3 години

Като всяко нещо made in china да се надяваме да не са го изпипали както трябва ...

39

Професора

преди 3 години

Този грип го има преди 2019 г.Аз го изкарах през 2018. По тогава го имаше ,но сега просто е много по заразен ,предава се по лесно.

38

Анонимен

преди 3 години

Произходът на SARSCov-2 е важен. Ако се предава от животни, се прекъсва контактът на хората с тези животни. Така беше със SARSCov-1 и с MERS, там зоорезервоарите бяха един вид котки и едногърбите камили. За новия вирус също търсиха зоорезервоар, но не намериха нищо, а директното предаване от прилепи е с нищожна вероятност. За мен остава само едно: новият вирус е мутация на SARSCov-1, който е в човешката популация от 18 години.

fallback