40

Професора

преди 3 години

Като всяко нещо made in china да се надяваме да не са го изпипали както трябва ...

39

Професора

преди 3 години

Този грип го има преди 2019 г.Аз го изкарах през 2018. По тогава го имаше ,но сега просто е много по заразен ,предава се по лесно.

38

Анонимен

преди 3 години

Произходът на SARSCov-2 е важен. Ако се предава от животни, се прекъсва контактът на хората с тези животни. Така беше със SARSCov-1 и с MERS, там зоорезервоарите бяха един вид котки и едногърбите камили. За новия вирус също търсиха зоорезервоар, но не намериха нищо, а директното предаване от прилепи е с нищожна вероятност. За мен остава само едно: новият вирус е мутация на SARSCov-1, който е в човешката популация от 18 години.

37

Ванката

преди 3 години

А може и много преди това хахаха смешковци ;)

36

Анонимен

преди 3 години

А ми то Англия не е толкова далече до Италия както е Китай та естествено , че вируса е пристигнал директно в италия от био лабораторията в град Солзбъри , същия дето преди време експериментираха върху хора с забраненото вещество "новичок".

35

Анонимен

преди 3 години

По-скоро е започнал да повтаря вече боледували хора.

34

истина

преди 3 години

А в Бг. от октомври и ноември 2019г.

33

Пенсионер

преди 3 години

Той Covid-19 e бил в Италия и през 1900 г , ама още не знаете

32

До 30

преди 3 години

Сега китайците пазаруват яко ,,експерти,, по света, които да ги оневиняват.Дано не кажат,че българин го е създалПомним още как си пострада Сергей Антонов,като го набедиха,че е стрелял по папата.

31

Анонимен

преди 3 години

,,Голямо разочарование.Мислехме,че получаваме вирус от Италия, пък той бил правен в Китай.,,

30

Имунизиран

преди 3 години

Имаше дори статия и снимка от изказване на главния лекар на болница в Сиатъл, която също твърдеше че е имала няколко смъртни случая които първоначално са смятали че са от усложнения след грип , но след като януари идва информацията за коронавирусните симптоми беше абсолютно сигурна че пациентите са починали от коронавирус . 3 месеца преди първия случай в Китай. Но това беше когато Тръмп хвалеше Китай и смяташе че Коронавируса че изчезне до Април.СЗО предупреди за коронавирус пандемия НОЕМВРИ.

29

Гадна баба съседка

преди 3 години

Помня помня, едни скоротечни пневмонии. То не беха цигари, въздух, храна.... Тука при нас и едно дете си замина малко преди Декември от мистериозна бърза пневмония

28

Анонимен

преди 3 години

Няма как да се сигурни на 100%.Най-вероятно става въпрос за грип тип Б.Сега не е удобно вече Китай да е причината за вируса (как да не са те защо арестуваха всички доктори които твърдяха че в лабораторията в Ухан са се наср**и яко иса пуснали чумата).Та скоро очаквайте как и други държави ще открият че едва ли не тоя вирус е бил при тях от един век направо защо само месец преди Уханското забаление?

27

Анонимен

преди 3 години

Ортокоронавирусите са открити за първи път през 60-те години на миналия век.Най-ранните открити са били инфекциозен вирус на бронхит при пилета и два вируса от носните кухини на хора с обикновена настинка, които впоследствие били наречени човешки коронавирус 229Е и човешки коронавирус OC43.Оттогава са идентифицирани други членове на това семейство, включително SARS-CoV през 2003 г., HCoV-NL63 през 2004 г., HCoV-HKU1 през 2005 г., MERS-CoV през 2012 г. и SARS-CoV-2 (известен преди като 2019-nCoV)

26

Анонимен

преди 3 години

Аз мисля че даже от италия е тръгнал вирусаСанкции до дупка и репарации до последната италианка(дъртите могат да си ги задържат).

25

Един съгласен

преди 3 години

Не Знам от кога е вируса, но през декември 2018 два месеца кашлях като магаре се о февруари 2019. Без температура, без пневмония. Такова нещо не ми се беше случвало. Убеден съм че вирусът е отдавна. Обаче китайците го идентифицираха, иначе щеше да си мине за по-сериозае грип като свинския. При неги изпихме маса" Тами флу", а сега този препарат не го помни никой нали?

24

Да не спорим

преди 3 години

това се твърди , само защото не са изследвани проби от Сев.Мак_ _ _ Ния......Там ако знаете откОга го имат ....И си спомням за Банско!!!

23

Анонимен

преди 3 години

В САЩ е разпространен оригинален щам А. Тогава дали е китайски вируса или е американски? А, В, C - това е пътя на вируса.За това хората започват да търсят конспирация. Странно е, но фактите ги казват учените.Щом в Италия е третия щам С. Вируса може да е пуснат още по - рано от септември 2019г.

22

Анонимен

преди 3 години

Доц. Петрова разкри, че оригиналният щам А не е възникнал в Китай, а в Австралия и след мутация отишъл в китайския град Ухан. Щам В заразява цял Китай и цяла Азия. Оригиналният щам А е най-разпространен в Австралия и в САЩ, а от китайския щам В се е появил третият щам С, който заразява цяла Европа.

21

Анонимен

преди 3 години

Те ако вземат проби от август 2019 може и от там да изкочи нещо положително.Вируса не е бил толкова агресивен в първите месеци.Това още един път потвърждава съмненията, че се правят експерименти с този вирус и се променя неговото поразяване.Оригинален щам от вируса беше открит в човек от Благоевград.