Снимка: БГНЕС
fallback

В цяла Испания от днес ще бъде въведено извънредно положение заради влошаването на ситуацията с разпространението на новия коронавирус, обяви премиерът Педро Санчес, цитиран от Франс прес.

Oще по темата
Санчес, който направи телевизионно обръщение след извънредно заседание на правителството, каза, че мярката ще остане в сила до началото на май.

В цялата страна, с изключение на Канарските острови, през нощта ще има полицейски час от 23 ч. до 6 ч.

"Ситуацията, през която преминаваме, е екстремна. Реалността е, че Европа и Испания са залети от втора вълна на пандемията", подчерта Санчес.

В сряда Испания стана първата държава от Европейския съюз, преминала прага от 1 милион регистрирани заразени с коронавируса. Броят на починалите в страната доближава 35 хиляди, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Чудо

преди 3 години

А той вируса излизал от 23 до 6 ч.!? Значи е нощно животно или таласъм.

35

Анонимен

преди 3 години

Продажни ***. Дори да имаше вирус, най-лошото, което можеш да направиш е да се криеш. Но някой иска просто да насажда страх и изолация. Страх ги е да не придобием естествен имунитет, защото тогава какво ще стане с отровните им ваксини?

34

Анонимен

преди 3 години

Много правилно, Guardia Civil на пътя и всеки, който го дава много отворен и отрича вируса - шутове в муцуната до пожълтяване.

fallback