Снимка: IStock
fallback

Всички знаем, че тестените изделия, особено тези с бяло брашно, не са от най-полезните. Но на всеки му се случва в някой студен есенен ден да поиска да похапне палачинки.

В повечето случаи гладът е толкова силен, че веднага отваряме хладилника и търсим сладкото, с което ще ги намажем. Но изведнъж установяваме, че нямаме прясно мляко – основната съставка.

Не се притеснявайте, има и рецепти за смес за палачинки с кисело мляко. Там вместо бакпулвер може да ползвате сода, която да угасите в него.

Ето и всички необходими продукти:
- 200 г кисело мляко;
- 3 яйца;
- 200 г брашно;
- половин лъжица сода за хляб;
- 2 с. л. масло
- щипка сол;
- 1 ванилия;
- 1/2 кафеена чаша вода.

Как да приготвите смес за палачинки с кисело мляко, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Използването на чаши си е класика, когато няма нужда от чак такава точност за рецептите. И е по-лесно отколкото да вадиш везната, да установиш, че както винаги няма батерии, после да ровиш за батерии и т.н. Повечето водни и прочие чаши са с 1 размер - 250мл. Сега ако вземеш халба е друга работа. Кафената чаша честно казано нямам идея колко би трябвало да е. Аз също предпочитам грамове, но след като направя веднъж рецептата и разбера кое колко трябва да е, мога да мина и с чаши/лъжици.

8

Анонимен

преди 3 години

2, обичам алади, но по-обичам сырники.

7

Анонимен

преди 3 години

Използването на чаши и лъжици като мерни единици не е смешно. То наистина води до неточности, но тъкмо тук се крие необятното поле за творчество. Основният и архиважен ингредиент във всяко ястие е любовта. Липсва ли любов - не е вкусно. Мъж съм.

fallback