9

Анонимен

преди 3 години

Използването на чаши си е класика, когато няма нужда от чак такава точност за рецептите. И е по-лесно отколкото да вадиш везната, да установиш, че както винаги няма батерии, после да ровиш за батерии и т.н. Повечето водни и прочие чаши са с 1 размер - 250мл. Сега ако вземеш халба е друга работа. Кафената чаша честно казано нямам идея колко би трябвало да е. Аз също предпочитам грамове, но след като направя веднъж рецептата и разбера кое колко трябва да е, мога да мина и с чаши/лъжици.

8

Анонимен

преди 3 години

2, обичам алади, но по-обичам сырники.

7

Анонимен

преди 3 години

Използването на чаши и лъжици като мерни единици не е смешно. То наистина води до неточности, но тъкмо тук се крие необятното поле за творчество. Основният и архиважен ингредиент във всяко ястие е любовта. Липсва ли любов - не е вкусно. Мъж съм.

6

Анонимен

преди 3 години

Ами аз само така ги правя, какво му е различното на рецептата не разбрах

5

Анонимен

преди 3 години

На палачинки не се слага сода или бакпулвер.

4

Петя,какво значи

преди 3 години

"половин лъжица сода за хляб"?Каква лъжица?И "кафеева"чаша?За еспресо илифилтърно кафе?Аман от бабешки мерни единици в кулинарните сайтове.Тезиединици най-вече са разнокалибрени чаши и лъжици.При положение,че във всекидом има(трябва да има) дигитална теглилка,мереща с точност до грам,използването на чаши и лъжици е смешно,а води и до неточности.Преди години"момите"са се учили от майките и бабите си и са виждали за какво става дума.Сега,"дистанционно",са ни нужни по-прецизни мерки.Мъж съм.

3

Един от Северозапада

преди 3 години

До Анонименаз па вместо сарми предпочитам голубци с кефирчик. кайфуем

2

Анонимен

преди 3 години

Много обичам едни закуски братовчедки на палачинките, които се правят с извара.Наричаме ги Алади /Олади/. Със сметана са чудни.

1

свинска кайма

преди 3 години

аз мойте палачинки ги правя без брашно и тесто - от свинска кайма!