Снимка: БГНЕС
fallback

Още два класа са под карантина в Бургас след нови установени случаи на COVID-19 сред учениците, предава БНТ.

Затворени учебни заведения в морския град няма, извършена е пълна дезинфекция в сградите.

От днес 12 А клас от Английската езикова гимназия в Бургас е под карантина след установен случай на заразата в класа. Ученикът бил тестван заради заразен с COVID-19 негов родител.

Жаклин Нейчева, директор на АЕГ "Гео Милев" - Бургас, заяви: "Не съм разбрала да има такова притеснение, мисля, че всички го приеха много спокойно. Всички предварително знаеха какво следва в случай на ученик с доказан положителен тест".

Карантинираният клас от днес е на дистанционна форма на обучение.

Шестокласници са под карантина и в бургаското средно училище "Добри Чинтулов".

Инж. Милена Дренска, директор на СУ "Добри Чинтулов" - Бургас, уточни, че децата не са идвали на училище от понеделник, те са карантинирани, 27 човека е класът. "Обадихме се на епидемиологичната служба, дойдоха, дезинфекцираха стая, коридори, тоалетни", посочи директорът.

Резултатите от PCR тестовете на децата от гимназията по компютърно програмиране, където беше установен първият за Бургас случай, са отрицателни, но те все още няма да се върнат в клас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ДОЛУ МАСКИТЕ

преди 3 години

Да ва и.а в бок-луците до-лни съсипахте образованието, тормозите и психясвате децата, ако няамше телевизия никой нямаше да знае въобще, че има ковид. Всичко е на телевизора и в медиите. Аз нямам нито един познат болен нямам дори познат на познат заболял. Всичко е някъде си в някой град болен без симптоми не знам си кой си .. и такива на които им плащат по бедните селца да ги пишат болни че да надуват статистиката. Престъпници. Но няма общество да се бори и обяви като един гражданско неподчинение

3

до 2

преди 3 години

Ковида е измама на Илюминатите които се прекланят на Сатаната.Целта е да се намали населението на Земята чрез отровната ваксина.

2

До 1

преди 3 години

Само недей да намесваш червения конец, ако обичаш.Запали си три клечки в чаша, да не са те хванали очи, че ковида ще ти се види като разходка в парка.

fallback