Нощните заведения продължават да търпят загуби заради намаления капацитет, с който работят, и изискванията за по-строги мерки за дистанция и хигиена.

Тодор е собственик на един от най-големите нощни клубове у нас. Споделя, че след 3 месеца пауза, заради пандемията от Ковид-19 в момента заведението му работи с намален капацитет, което се отразява на бизнеса му.

"Както всеки друг бизнес в тази ситуация, изключително ни е трудно, тъй като основният лек срещу този коронавирус в момента е социалната дистанция, а ние основно предлагаме социална услуга", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Тодор смята, че между бранша и държавата има диалог, но въпреки това не могат да се възползват напълно от всички облекчения. Според него негативно на работата на клуба се отразява и фактът, че нощните заведения са определяни като места с висок риск от заразяване с Ковид-19, въпреки че те далеч не са единствените подобни места, където не се спазва дистанция.

"Инспекторите при проверките констатираха, че нощните заведения много малко хора ги посещават. Като цяло повечето хора са в летните градини и дискотеки. Протестите полицията ги контролира, ние няма как да контролираме всеки един човек както прави, трябва да има самосъзнание от страна на хората", коментира д-р Маргарита Николова от РЗИ.

Освен всички мерки за дезинфекция в момента в заведението се допуска по 1 човек на кв.м. спрямо площта на търговския обект, а масите са разположение на разстояние от метър и половина една от друга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase