Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Над 1,3 милиона медици по света са се заразили с новия коронавирус, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ДПА.

"Досега около 10 процента от всички случаи на Ковид-19 в света са сред медицинските работници", заяви днес ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на пресконференция в Женева.

По данни на организацията в света има 13,4 милиона инфекции.

Лекарите и сестрите не само излагат живота си на риск, но много от тях изпитват и физическо и психологическо изтощение от крайно стресовата работа по време на пандемията, каза Тедрос.

"Всички ние дължим много на здравните работници", добави той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Медиците от първата линия,които пляскаха като евтини *** и се излагаха по правителствените телевизии,няма как да бъдат уважавани от мен. Това беше противно,манипулативно..... тях трябва да ги съдят за всяване на паника сред обществото. Онзи дето сега цяла българоя скача срещу него им каза да лъжат народа и те като малки кученца не престанаха да лаят четири месеца.....само лъжи.

8

До7

преди 3 години

Мерките да спазват,медиците?С други думи, като влезете в болницата искате медицински персонал да не влиза в стаята Ви?Заради дистанцията.Внимавайте какво си пожелавате.

7

Анонимен

преди 3 години

Сайтът защо е дал свобода на злосторниците, които говорят срещу здравните работници?Крайно време е да ги осъди някой лекар за това.Блокирани са обидни коментари на етническа основа, а коментари срещу националната сигурност си стоят.Да, по принцип здравеопазването е част от националната сигурност.

fallback